Véget ért a 45. WorldSkills, SZÉP VOLT LÁNYOK, SZÉP VOLT FIÚK!

Török Máté Balázs kiválósági érmet szerzett
Török Balázs hazaérkezése
Az esemény dátuma:

Véget ért a 45. WorldSkills, SZÉP VOLT LÁNYOK, SZÉP VOLT FIÚK!

Augusztus 23. és 26. között 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze a tudását Kazanban, Oroszországban. A 4 napos eseményt összesen 200 000 fő látogató tekintette meg a helyszínen, a nyitó és záróceremóniát pedig élőben lehetett követni az interneten.

Jól keresnek az épületgépészek (újságcikk)

Egy biztos, a fűtő-, gáz-, és vízcsövek nem csempészik be önmagukat egy épülő házba, de még a légkondi sem szereli fel magát. Török Balázs Mátéval, a 2019-es kazani World Skills Kiválósági Éremmel díjazott versenyzőjével beszélgetünk arról, hogy akkor kik is ezek az épületgépészek, akik valójában beszerelik őket, és pontosan mit is csinálnak.

A foglalkozásod épületgépész. Ez mit is takar pontosan?

Ebben benne van szinte minden, ami egy épületben mechanikus: gáz, víz, fűtés, de még a légkondi is.

Hajrá Balázs! Hajrá Magyarország!

Az esemény dátuma:

Már csak néhány nap és a 45. WorldSkills versenyen 63 ország versenyzője 56 szakmában méri össze tudását az oroszországi Kazanban, augusztus 22-28 között a Kazan Expo Nemzetközi Kiállítási Központ területén. A kiállítási központ egy 74,8 hektáros telken fekszik a Kazan-i Nemzetközi Repülőtér közelében.

Edzőverseny Oroszországban

Versenyzői érem
Az esemény dátuma:

Az orosz Worldskills Team meghívásából 2019.06.17.-2019.06.21.-ig Cheboksaryban egy edzőversenyen vettünk részt, a HVAC week keretén belül. A versenyrésztvevők között voltak a következő Worldskills hivatalos orosz, svéd, holland versenyzői is. Egy teljes három napos versenyszimulációt élhettek át a fiúk, amely során bepillantást nyerhettek a világbajnokság menetébe